Trafikulykke på Rørvigvej

Østre Lyng, den 31 juli 2017.

Så skete det igen. Trafikulykke på Rørvigvej, hvor der efter mange sommerhusejers mening køres alt for stærkt i sommerperioden. Ulykken skete ved Fyrretoften – ca. 150 meter fra Jakobsvænge.

Fredag lige over middag var vi på vej til grenpladsen og da vi kom ad Markstien til Jakobsvænge, blev vi suget ind i en kø af hundrede af biler, der kom kørende ad ruten Jakobsvænge, Ingeborgsvænge og videre af Skovvej ned til Østerlyngvej. Det var rent kaos. Det tog en time på de små veje og vi holdt stille næsten hele tiden. Folk fortalte om en ulykke, hvor politiet havde ledt trafikken ned ad Jakobsvænge. En fuldstændigt tåbelig disposition.

Da trafikken endelig kom frem ad Østerlyngvej til Rørvigvej nede ved Spar-købmanden, så havde man atter lukket op for gennemgangen på Rørvigvej, så bilerne kunne ikke komme ud på Rørvigvej igen.

Hvad var der sket? Ja, det viser billedet ovenover. En bil, som skulle til højre af Fyrretoften holdt tilbage for en cyklist, der skulle ligeud. To bagved kommende biler kørte op i den holdende bil, den ene bil blev totalskadet og føreren måtte hjælpes fri, og en af førerne fik måske en nakkeskade, og blev kørt på sygehus. Cyklisten slap med en forskrækkelse.

Nu må myndighederne snart gøre noget. I sommerperioden færdes vi alle på Rørvigvej, fodgængere, motionsløbere, cykler, personbiler, nogle med overlæssede trailere, lastbiler og busser. Der overhales hasarderet og nogle bilister snorksover eller sms’er under kørslen. Den stakkels bilist, der skulle til højre ad Fyrretoften blev torpederet bagfra. Hans ulykke var, at han skulle dreje til højre. Det gør vi andre sommerhusejere også, når vi skal ned ad Jakobsvænge for at komme til vores sommerhus.

Der er behov for en generel fartnedsættelse i sommerperioden. Gennem FSNR arbejder vi på sagen sammen med kommunen. De er lydhøre, så måske får vi bedre trafikforhold i nærområdet en dag. Vi opgiver ikke denne sag.

 

Comments are closed.